Alimentele care dăunează grav sănătăţii
Potrivit unui nou studiu realizat in Statele Unite ale Americii, există o serie de alimente care au efecte negative asupra sănătăţii noastre.
Alimentele cu pricină provoacă în primul rând stări de somnolenţă şi de oboseală şi împiedică o bună realizare a metabolismului, ducând la încetinirea acţiunilor interne ale corpului nostru.
Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că cele mai nocive alimente din întreaga lume sunt băuturile alcoolice. Alcoolul are capacitastea de a disturba fluxul sanguin şi de a acţiona negativ atât asupra oaselor cât şi a muşchilor. Consumul excesiv de alcool duce la menţinerea acidului lactic în stare de suspensie, lucru ce face că întregul organism să nu se relaxeze. În contradicţie, alcoolul provoacă stări de somnolenţa, iar în combinaţie cu afecţiunea muşchilor are loc somnul nociv, un tip de somn care nu odihneşte deloc şi care poate avea efecte grave asupra psihicului.
Dulciurile sunt şi ele cât se poate de nocive, afirma cercetătorii. Astfle, alimentele bogate în zahăr duc la creşterea nivelului de glucoză din sânge. Organismul are puseuri scurte de energie şi apoi cade într-o stare letargică de oboseală. Acest lucru duce la încetinirea anormală a metabolismului şi implicit la îngrăşare.
Un lucru ciudat este că cercetătorii au conchis că şi carnea de curcan este foarte nocivă. se pare că proteinele din carnea de curcan sunt atât de abundente încât au tendinţa de a relaxa întregul corp, lucru ce duce la scăderea eficienţei organismului.
Nu în ultimul rând, alimentele bazate pefaina albă, bogate în amidon şi carbohidraţi, sunt şi ele periculoase pentru corpul nostru din siplul motiv că amidonul îngroaşă arterele şi venele, îngreunând astfel circulaţia sangvină.
Grăsimile “rele” pentru organism
No comments:
Post a Comment